• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., logotip je narejen iz risbe konopljinega lista v risanem slogu. Slika prikazuje certifikat za ekološko pridelavo izdelka.
0,00 
0
0,00  0 izdelkov

V košarici ni izdelkov.

Študija konoplje in zdravljenju posttravmatskega stresnega sindroma

19 avgusta, 2021
⏳ Čas branja: 2 min ⏳

Kaj je posttravmatska stresna motnja?

Posttravmatska stresna motnja (PTSM), znana tudi kot posttravmatski stresni sindrom (PTSS), je kompleksna reakcija na travmatične izkušnje, ki lahko pomembno vplivajo na čustveno in psihološko dobrobit posameznika. V angleško govorečih državah je pogosto označena s kratico PTSD, kar izvira iz izraza post-traumatic stress disorder.

Medtem ko je večina ljudi običajno povezuje s travmatičnimi dogodki, kot so posilstva ali vojne izkušnje, je pomembno razumeti, da PTSM ni omejen le na te situacije. Vsak dogodek ali niz dogodkov, ki povzroči globok občutek brezupa, nemoči in pusti posameznika čustveno izčrpanega, lahko sproži to motnjo. Ključno je, da se dogodek zdi nepredvidljiv in neobvladljiv, kar povečuje tveganje za razvoj PTSM.

Slika prikazuje moškega vojaka, ki sedi z zdravnikom na pregledu za PTSM.

PTMS ni omejen samo na odrasle

Prizadeti niso le tisti, ki so neposredno doživeli travmatični dogodek, temveč tudi priče in tisti, ki se ukvarjajo s poklici, ki vključujejo izpostavljenost travmatičnim situacijam, kot so reševalci, vojaki, policisti in zdravstveni delavci. Poleg tega PTSM ni omejen le na izkušnje iz odraslosti, ampak se lahko razvije tudi kot posledica travmatičnih operacij, izvedenih na premladih otrocih, ki morda ne morejo v celoti razumeti dogajanja okoli njih.

Razumevanje posttravmatske stresne motnje je ključno za nudenje ustrezne podpore in zdravljenja tistim, ki se soočajo s to težavo. Pomembno je, da se spodbuja ozaveščenost in razprava o PTSM, da bi se zmanjšal stigma in omogočil dostop do ustreznih virov pomoči.

Študija konoplje - Organizaciji MAPS je bilo podeljenih 12,9 milijonov dolarjev za študijo konoplje in PTSD (zdravljenju posttravmatskega stresnega sindroma)

MAPS oziroma "Multidisciplinarno združenje za psihedelične snovi" je 10. avgusta 2021 prejela donacijo v višini skoraj 13 milijonov dolarjev za študijo konoplje in PTSD od zvezdne države Michigan (ZDA). Slika prikazuje ameriške dolarje za članek študija konoplje.

Dr. Sue Sisley je predsednica inštituta "Scottsdale Research Institute and longtime cannabis researcher" in pravi, da je takšna nova študija konoplje zelo potrebna in pomembna. "Samomor med veterani je nujna javnozdravstvena kriza, vendar je rešljiva, če vlagamo v raziskovanje novih zdravil za bolečino, depresijo in PTSP," je v izjavi za javnost dejala Sisley.

Nove raziskave - študija konoplje

Nova raziskava je bila ustvarjena s ciljem ugotoviti "učinkovitost marihuane pri zdravljenju zdravstvenih stanj veteranov oboroženih sil Združenih držav in preprečevanju samomora veteranov". PTSD ( posttravmatski stresni sindrom ) prizadene zelo veliko število veteranov. Po podatkih organizacije združenja veteranov (VA) je približno 10-15% vseh vojakov v ZDA, ki vidijo in služijo v vojni razvije PTSD. Študija konoplje in zdravljenje posttravmatskega stresnega sindroma.

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userusersstorecartphone-handsetbubblemagnifiercrossmenu