• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Posteljnina iz konoplje še posebej dobra za alergike

Ohranjanje narave je eden izmed največjih izzivov človeštva. Mnogi, tudi podjetja v različnih panogah, so vse bolj ozaveščeni o trajnosti in se odzivajo na ekološke zahteve potrošnikov. Konopljarska industrija je zagotovo ena izmed takih panog, saj je sama rastlina eden najbolj trajnostnih virov surovin. Trajnost ni samo v surovini, ampak tudi v izdelku.

Na nekaterih področjih življenja se konoplja uveljavlja hitreje kot na drugih. V primeru tekstila gre na primer počasneje kot na področju prehrane. Zato je toliko bolj razveseljujoče, ko proizvajalec ponudi tudi tekstil iz konoplje. Eden takih je nemško podjetje Elzbag.

Konopljina vlakna kot osnova za posteljnino imajo ogromno prednosti napram drugim materialom. Zaradi zraka v konopljinih vlaknih, je tkanina hladna poleti, pozimi pa ohranja toploto. V primerjavi z bombažem vpije konoplja trikrat več vlage in tako omogoča dober spanec tudi v vročih nočeh.

Ker se konoplja prideluje z malo škodljivimi snovmi, je primerna tako za alergike kot za ljudi z občutljivejšo kožo. Zaradi strukture in drugih lastnosti deluje konoplja antimikrobno, v njej se nabira manj gliv in bakterij, zavira pa tudi neprijetne vonjave. Tkanina iz konoplje je izredno stabilna in trpežna, zato jo lahko uporabljamo veliko dlje kot drug tekstil.

Tudi z vidika ekologije je posteljnina iz konoplje dobra izbira. Proizvodnja blaga iz konoplje zahteva manj vode in se ga pridela več kot se pridela bombaža na polju enake velikosti. Obenem pa konoplja tla, ki so izžeta zaradi monokulturne obdelave, naredi ponovno rodovitna.

 

Klikni TUKAJ in si preberite tudi druge zanimive novosti in bloge o konoplji.

Na sliki je dekle, i spi na prijeni posteljnini narejene z konoplje. Posteljnina iz konoplje deluje protibakterisko.

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userstorecartcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram