• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

LEGO usmerjen v obnovljivo plastiko

9 julija, 2021
⏳ Čas branja: 1 min ⏳

Podjetje LEGO bi želelo prihodnjim rodovom zapustiti čistejši planet. Vsako leto porabijo za proizvodnjo svojih izdelkov kar 6000 ton plastike, ki bi jo želeli zamenjati z biorazgradljivimi.

Podjetje si je zadalo ''cilj, da bi do leta 2025 nobeden od delov embalaže LEGO, ne končal na odlagališču. Ta bo narejena iz obnovljivih ali recikliranih materialov, ki jih bodo potrošniki lahko enostavno reciklirali, '' pravi Tim Brooks, podpredsednik LEGO Group za okoljsko odgovornost.

Želijo zamenjati tudi surovino za svoje svetovno znane kocke. Pričeli so z raziskavami, ki bi plastiko iz nafte nadomestili z bioplastiko. Tovrstno plastiko lahko pridobijo iz različnih naravnih materialov, med njimi iz konopljinih vlaken. Glavna surovina za izdelavo konopljine plastike so celulozna vlakna iz konopljinih vlaken. Po pobiranju skozi več stopenj proizvedejo čisto celulozo, ki jo predelajo v več različnih tipov plastike. Tovrstna celuloza se lahko vliva v najrazličnejše oblike. Med drugim jo predelajo v slamice, pohištvo in igrače.

Vse več podjetij se obrača k trajnostnim in okolju prijaznim alternativam iz naravnih vlaken. Tudi konopljina vlakna lahko pripomorejo k trajnostnim rešitvam podjetij.

LEGO usmerjen v obnovljivo plastiko 1

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userstorecartcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram