V letošnjem letu 2021 je bila zaradi dopinškega prekrška ameriška sprinterka Sha’Carri Richardson izključena iz olimpijskih iger v Tokiu.

Ta izključitev je nekoliko presenetila svet in sprožila val vprašanj in grdih pogledov namenjenim Mednarodni protidopinški agenciji (WADA) in organizatorjem olimpijskih iger. Do leta 2022 bo marihuana / konoplja ostala na spisku prepovedanih poživil, vendar WADA pravi, da bodo prihodnje leto še enkrat znanstveno preverili rastlino za njene učinke in delovanja.

Mnogi ocenjujejo, da je prepoved marihuane napačna oziroma zastarela odločitev iz časa, ko so Američani imeli vojno proti drogam in so se odločili in uvrstili konopljo med najbolj nevarne substance. Ta napad na konopljo se je izvajal vrsto let, saj je v tistem času konoplja ogrožala zelo veliko različnih podjetji (kot na primer bio gorivo, zdravstveni učinki, alternativna organska plastika, papir, toaletni papir, les za kurjavo,…)V dobi interneta se je pokazalo, kaj vse lahko ta rastlina naredi in kako nam lahko ne samo olajša življenje ampak nam ga tudi izboljša!

Novice govorijo kako konoplja v športu deluje.
darilonarave.si uporablja piškotke za boljše delovanje spletišča in analitiko.Več o piškotkih.