• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Čokolada in konoplja - zmagovita kombinacija

9 julija, 2021
⏳ Čas branja: 1 min ⏳

Čeprav čokolada ne velja vedno za najbolj zdravo sladico, ima kar nekaj pozitivnih lastnosti. Tudi kombinacija konoplje in čokolade se zdi obetavna.

Kakavove napitke so stara ljudstva Južne Amerike uporabljala za izdelavo zdravil. Azteki so jo uporabljali za varjenje napitkov, ki so veljali za afrodiziak, za poživitev ali so jih dajali bojevnikom, ko so se pripravljali na vojno. Kakav naj bi podobno kot CBD pripomogel k izboljšanju spomina in boljši zbranosti.

Šele Španci so v 16.stoletju kakavu primešali med in sladkor. In tako je nastala čokolada, ki jo poznamo danes. Čokolada sproža biokemične reakcije v telesu, ki so podobne reakcijam kanabinoidov. Ne gre le za draženje brbončic, ampak tudi za druge telesne reakcije. Tako čokolada kot kanabinoidi (CBD, CBG, …) so 'hrana za živce'. Uživanje obeh sproža v telesu občutek zadovoljstva in sproščenosti.

Telo po zaužitju konopljine čokolade sprosti več anandamida, ki ohranja visok nivo hormona sreče. Ima tudi antidepresivni učinek, ki pripomore k izboljšanju spanja in tesnobe. Sladkor v čokoladi naj bi tudi pospešil začetek učinkovanja kanabinoidov.

Iz naših izkušenj lahko povemo, da čokolada precej poveča učinke kanabinoidov. Predvsem pri migrenah je ta kombinacija zmagovita.

Čokolada in konoplja - zmagovita kombinacija 1

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userstorecartcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram