Čeprav čokolada ne velja vedno za najbolj zdravo sladico, ima kar nekaj pozitivnih lastnosti. Tudi kombinacija konoplje in čokolade se zdi obetavna.

Kakavove napitke so stara ljudstva Južne Amerike uporabljala za izdelavo zdravil. Azteki so jo uporabljali za varjenje napitkov, ki so veljali za afrodiziak, za poživitev ali so jih dajali bojevnikom, ko so se pripravljali na vojno. Kakav naj bi podobno kot CBD pripomogel k izboljšanju spomina in boljši zbranosti.

Šele Španci so v 16.stoletju kakavu primešali med in sladkor. In tako je nastala čokolada, ki jo poznamo danes. Čokolada sproža biokemične reakcije v telesu, ki so podobne reakcijam kanabinoidov. Ne gre le za draženje brbončic, ampak tudi za druge telesne reakcije. Tako čokolada kot kanabinoidi (CBD, CBG, …) so ‘hrana za živce’. Uživanje obeh sproža v telesu občutek zadovoljstva in sproščenosti.

Telo po zaužitju konopljine čokolade sprosti več anandamida, ki ohranja visok nivo hormona sreče. Ima tudi antidepresivni učinek, ki pripomore k izboljšanju spanja in tesnobe. Sladkor v čokoladi naj bi tudi pospešil začetek učinkovanja kanabinoidov.

Iz naših izkušenj lahko povemo, da čokolada precej poveča učinke kanabinoidov. Predvsem pri migrenah je ta kombinacija zmagovita.

 

Čokolada in konoplja - zmagovita kombinacija 4

 

 

Novice

Vse novice…

darilonarave.si uporablja piškotke za boljše delovanje spletišča in analitiko.Več o piškotkih.