• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

CBG deluje - potrjen za uporabo v kozmetiki

2 julija, 2021
⏳ Čas branja: 2 min ⏳

Nepsihoaktivni CBG (kanabigerol) je uvrščen v evropsko bazo kozmetičnih sestavin. Evropska komisija je tako odobrila neomejeno uporabo CBG v kozmetičnih izdelkih. Kozmetična industrija si lahko od CBG obeta več pozitivnih učinkov. Raziskave potrjujejo, da CBG deluje kot močan antioksidant, ki zavira staranje.

CBG deluje protivnetno kar pripomore k zmanjšanju težav bolečih mišic po športni ali kaki drugi telesni aktivnosti. CBG deluje protibolečinsko, kar bi bilo uporabno v več različnih kozmetičnih izdelkih za lajšanje bolečin.

CBG deluje antibiotično. Drugi pozitivni učinki CBG so tudi, da znižuje intraokularni tlak, zmanjšuje slabost, povečuje apetit, pomaga pri celjenju ran in kosti, deluje nevroprotektivno, umirja in vpliva na izločanje hormona spanja. Katalog Cosing je baza podatkov Evropske komisije, v kateri so informacije o kozmetičnih snoveh in sestavinah.

Slika prikazuje različne kozmetične izdelke. CBG deluje na kozmetiko..

CBG deluje

CBG, znan tudi kot kanabigerol, je nedvomno v ospredju zanimanja zaradi svojih številnih koristnih lastnosti. Poleg že omenjenih pozitivnih učinkov na kožo in mišice lahko CBG ponudi še več koristi, ki jih kozmetična industrija lahko izkoristi. Poleg tega lahko njegova antibakterijska lastnost pripomore k razvoju izdelkov za nego kože, ki bi lahko pomagali pri boju proti aknam, luskavici in drugim problematičnimi kožnim težavam.

Poleg zunanjih učinkov pa se lahko koristi CBG razširijo tudi na notranje procese telesa. Njegova sposobnost zmanjševanja slabosti in povečevanja apetita bi lahko našla uporabo v izdelkih za nego ustne votline ali prehranskih dopolnilih za izboljšanje prebavnega sistema. Prav tako pa bi lahko njegova nevroprotektivna lastnost našla uporabo v izdelkih za nego lasišča ali zaščiti kože pred škodljivimi vplivi okolja. CBG se lahko pohvali tudi z svojimi antibakterijskimi učinki, kot pomirjevalnimi učinki ki so odlični na bolečino v mišicah.

S temi ugotovitvami o CBG lahko kozmetična industrija razvija inovativne izdelke, ki bi lahko spremenili način, kako ljudje skrbijo za svojo kožo in dosegajo boljše zdravje.

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userstorecartcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram