• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., logotip je narejen iz risbe konopljinega lista v risanem slogu. Slika prikazuje certifikat za ekološko pridelavo izdelka.
0,00 
0
0,00  0 izdelkov

V košarici ni izdelkov.

Konopljin ekstrakt - Kaj vedeti pred izbiro pravega izdelka

18 februarja, 2019
⏳ Čas branja: 3 min ⏳

Konopljin ekstrakt - Poznavanje pridelave in predelave nam pomaga pri izbiri pravega izdelka

Uporaba konoplje narašča, zaradi številnih informacij so uporabniki zbegani in prepuščeni samemu sebi.

Kaj so kanabinoidi?

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja so izraelski kemiki prvi raziskali delovanje kanabinoidov pri ljudeh. Ugotovili so, da so prisotni v vsaki celici in imajo zelo pomembno vlogo. Signalizirajo, kako in na kakšen način se mora odzivati telo, da je v ravnovesju in da procesi potekajo pravilno. Telo samo proizvaja lastne kanabinoide, tako imenovane endokanabinoide. Konopljin ekstrakt pridobimo z bio kanabinoidnih rastlin.

Slika prikazuje utrujeno žensko, ki je zavita v pojsteli in spi za članek - Konopljin ekstrakt njegova prava izbira

Zakaj tudi lahko zbolimo?

Zaradi stresa, zdravil ali kakih drugih razlogov lahko pride do pomanjkanja lastnih endokanabinoidov. Takrat se na mestih v telesu pojavi neravnovesje, zato telo lahko zboli.

Da bi lastne kanabinoide nadomestili, si lahko pomagamo z zunanjimi viri, ki vsebuejejo fitokanabinoide. Največ jih je v konoplji, ameriškem slamniku itd. Pri tem je pomembno, da gre za cel spekter snovi (terpeni, flavonoidi in številne oblike kanabinoidov), ki imajo dober sinergijski učinek na telo. Obstajajo pa tudi standardizirani sintetični kanabinoidi. Ti vsebujejo le enega ali dva kanabinoida in jih izdelujejo v laboratorijih.

Konopljin ekstrakt in kako njegova pridelava vpliva na kakovost

Zelo pomembna je vzgoja konopljine rastline. Važno je na kakšni zemlji je rasla in na kakšen način je bila tretirana (gnojenje, zatiranje škodljivcev...). Do nedavnega je veljalo, da industrijsko konopljo sejejo na prostem in je vzgoja enostavna. To delno tudi drži, vendar obstajajo razlike med monokulturno in ekološko pridelavo.

Predvsem medicinsko konopljo, ki je zakonsko prepovedana, sadijo predvsem v notranjih prostorih. Pri tej vzgoji je nujno dodajanje mineralnih gnojil in uporabo fitofarmacevtskih sredstev.

Industrijska konoplja velja za rastlino, ki s svojim koreninskim sistemom črpa številne elemente, ki so prisotni v okolju. To dejstvo izkoriščajo na področjih, ki so obremenjeno z industrijskimi izpusti,saj prav konoplja odlično čisti zemljo, onesnaženo s težkimi kovinami, pesticidi, mineralnimi gnojili itd.

Takšen pridelek se ne sme uporabljati za izdelavo živil, prehranskih dodatkov ali kozmetike. Najbolj primerna je torej rastlina, ki je pridelana na ekološki način, na zemljišču z BIO certifikatom.

Konoplja ni rešitev vseh vrst težav

Medtem, ko je vedno več strokovno podprtih dokazov o pozitivnih učinkih konoplje na človekovo telo in njegovo počutje je zakonodaja na tem področju še precej nedorečena. Tudi izdelkov na trgu je vedno več in beseda konoplja že dovolj, da marsikoga prepriča v skoraj čudežno moč vseh izdelkov.

Pa je temu res tako in ali lahko uporabniki verjamemo vsaki trditvi? Veliko nerazumevanja bi lahko rešili z boljšim poznavanjem.

Odločilno pri izbiri pravega izdelka je v poznavanju:

  • načinu pridelave konopljine rastline (ekološki, neekološki)
  • tehnološkega postopka ekstrakcije

Izkušnje sicer kažejo, da je vsako telo individuum. in da tisto, kar je nekomu v pomoč pri določeni tegobi, drugemu ne lajša  teh težav. Kljub temu pa ni potrebe, da bi v telo vnašali snovi, ki so dokazljivo škodljive na dolgi rok ali pa imajo številne stranske učinke. .

Viri

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userusersstorecartphone-handsetbubblemagnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram