test

V današnjih dneh je glavobol ali migrena kar pogost pojav v naši družbi in nam lahko pokvari cel dan. Migrene in glavoboli lahko resnično otežijo naše normalno delovanje. Simptomi, ki se lahko pojavijo v obliki bolečine, slabosti, bruhanja, občutljivost na zvok in svetlobo.  

Skozi zgodovino so konopljo uporabljali skoraj za vse, saj je ena sama rastlina omogočala veliko rešitev, nekatere od njih šele sedaj ponovno odkrivamo. Že v ne tako daljni zgodovini pred prohibicijo (1937) so konopljo zagovarjali številni zdravniki. V konoplji so videli izjemno velik potencial za številne probleme in težave. 

Številne študije so pokazale, da imajo ljudje, ki trpijo za glavobolom ali migreno, zelo nizko raven anandamida (AEA) v krvi. Anandamid (AEA) je endokanabinoid in kot ostali endokanabinoidi se tudi ta veže na naše CB1 in CB2 receptorje. Anandamid (AEA) je bil prvi endokanabinoid, ki smo ga odkrili leta 1992.

test 1

Receptorji CB1 so v osrednjem živčnem sistemu in uravnavajo nevronski prenos ter druge ključne fiziološke procese, kot so bolečina, vnetja, spomin in prehranjevanje.

Receptor CB2 vpliva na nevropatske bolečine in nevrodegenerativna stanja, kot je Alzheimerjeva bolezen, kjer sta prisotna aktivacija mikroglije in nevrovnetje.

Ta dva receptorja sta zelo pomembna za naše normalno delovanje in počutje in številne študije so prav tako pokazale, da so kanabinoidi izjemno pomagali pri glavobolu ali migreni, še posebej za preventivo. 

Danes vemo, da imamo CB1 in CB2 receptorje v naših možganih, na katere se vežejo ustrezni endokanabinoidi. Vendar pa kot pri kolagenu naše telo z leti začne proizvajati čedalje manj endokanabinoidov, kar lahko povzroči neravnovesje v našem telesu.

Kanabinoidi niso ekskluzivno prisotni samo v konopljini rastlini, ampak jih najdemo v številnih drugih rastlinah, kot je na primer rododendron, sladki koren, jetrnik, ameriški slamnik.

test 2

Kaj priporočamo za vas?

Od vsakega posameznika je odvisno, kaj in koliko mu ustreza, saj je vsak malo drugačen. Na podlagi lastnih izkušenj in izkušenj naših strank pa smo opazili, da CBD in CBG kapljice delujejo odlično kot preventiva, medtem ko je smola namenjena za večje težave, kot je glavobol ali migrena.